KLUBBAR I SYDNEY – KLUBBGUIDE DAG FÖR DAG

Det kryllar av häftiga klubbar och barer i Sydney. Utelivet här är verkligen en mix av allt och det finns garanterat något som passar alla. Dock så är det ju inte fullt ös varje dag på varje klubb, så jag har här sammanställt en liten lista över vilka ställen man ska gå till på vilken dag för att få den bästa och roligaste utekvällen i Sydney!

Collage


MÅNDAG

O’Malleys – Aldrig varit här själv, men har hört mycket bra om deras karaokekvällar. Adress: 228 William St, Woolloomooloo NSW 2011


TISDAG

Scu Bar – Förmodligen en av de välkända backpackerklubbarna i Sydney. Lite överskattat enligt mig men man får en härlig tropisk känsla där inne, och om man är där i tid kan man få riktigt bra deals på dricka. Adress: YHA Basement, 4 Rawson Place, Sydney NSW 2000

Establishment – Om man vill ha det lite mer fancy och mer bar än klubb är det hit man ska dra. Adress: 252 George Street, Sydney NSW 2000

The World Bar – Ännu ett väldigt populärt backpackerställe i stan. Ett stenkast från King’s Cross tågstation är detta ställe givet! Adress: 24 Bayswater Road, Kings Cross NSW 2011


ONSDAG

Beach Road – Skönt häng en Onsdag i Sydney hittar du här. Även här kan kön bli ganska lång snabbt. Har dock inte öppet så jättelänge, men när det stänger går man bara 100m nerför vägen mot stranden längs med Curlewi’s St till Bondi Hotel och avslutar kvällen där. Adress: 71 Beach Rd, Bondi Beach NSW 2026

Side Bar – Om du bor inne i stan och inte orkar ta dig ut till de östra delarna av staden är detta ett perfekt alternativ till Beach Road. Här är det alltid full fart på Onsdagar. Adress: 509 Pitt St, Sydney NSW 2000

El Topo – Väldigt härlig atmosfär på detta ställe där det samlas mycket olika slags folk och grym musik, men skulle dock inte ta på mig mina vita nya kläder då det kan vara lite smutsigt där. Har aldrig haft en tråkig kväll på El Topo! Adress: 3/500 Oxford St, Bondi Junction NSW 2022


TORSDAG 

IVY – På Torsdagar finns det i princip inget annat ställe som gäller förutom IVY. Väldigt stor klubb med olika dansgolv. Jag och mina vänner brukar fastna på Hip Hop golvet. Viktigt att ta med sig pass eller körkort då de inte accepterar vanligt svenskt ID-kort. Adress: 1/330 George St, Sydney NSW 2000


FREDAG OCH LÖRDAG

På Fredagar och Lördagar är det givetvis mest drag så många ställen är värda att kolla in. Kolla upp dessa och se vilken du verkar gilla mest: El Topo, The World Bar, Cargo, Bungalow 8, Home Bar, Chinese Laundry, Oxford Art Factory, Soda Factory, Establishment, Frankies (Fre). Har du tur brukar dessa ställen även lyckas boka in kända artister, så kolla vem som spelar! Det brukar dessutom kosta att komma in på klubbarna på Fredagar och Lördagar, Ofta $10-$20.


SÖNDAG 

S.A.S.H – Utan tvekan det ställe med mest folk en söndagkväll i Sydney då Australiensare föredrar dagsfester på Söndagar. Kom dit i god tid då kön blir lång snabbt. Adress: Darling Harbour, 1-5 Wheat Rd, Sydney NSW 2000

IVY – Pool Sesh på taket på IVY är det som gäller dagtid om man vill festa loss en Söndag. Adress: 1/330 George St, Sydney NSW 2000

Beach Road – Ännu ett ställe man får gå till på dagen om man letar efter fest i Bondi-området. Adress: 71 Beach Rd, Bondi Beach NSW 2026


VIKTIGT

I Sydney har de infört s.k. ‘Lock Outs’ vilket menas med att i princip ingen klubb, bar eller liknande släpper in folk efter kl 01:30. (Tider kan variera lite beroende på vilket område man är i). Detta gäller även om du redan varit inne på klubben. Om du går ut efter 01:30 kommer du inte in varken där du var eller någon annan stans. Dessutom slutar de sälja dricka ur glasflaskor kl 23:00 och inga shots efter 00:00. Om man kommer till klubben vid elva på kvällen i Sydney räknas det som att man är sent ute, så sitt inte hemma på förfesten och dega. Dessutom är de superhårda med att de inte släpper in folk som ens verkar det minsta påverkade, och inte heller rädda för att slänga ut folk som blir snäppet för påverkade inne på klubben. Festa säkert vänner!

One comment on “KLUBBAR I SYDNEY – KLUBBGUIDE DAG FÖR DAG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *