BYRON BAY GUIDE

Spenderade ju ändå hela 10 dagar i lilla Byron Bay på vår väg uppför östkusten, så jag tänkte ge er the scoop på vart man äter bäst, vart man ska hänga och vilka aktiviteter som finns att göra där bland annat! En snabb Byron Bay guide helt enkelt, låter det bra? Here we go!

MAT

DSC01994

Bay Leaf Café

-Vårt absoluta favoritställe i Byron för både frukost och lunch. Mycket mat för pengarna även fast det kan vara lite pricy (dock är det det överallt i Australien) vid första anblick. Tips: Prova deras coconut coffee, så otroligt gott!

Byron Fresh

-Ligger nära och bra till stranden. Skulle vilja äta middag här någon dag då de har mysig livemusik på kvällen! Underbar interiör och supergoda islatte.

Kinoko

-Asiatiskt ställe som har mer än bara asiatiskt. Gillar konceptet med tallrikar på ett rullband som man kan plocka hur man vill. De har även en meny utöver de små tallrikarna man kan plocka som är europeeiskt inspirerad, så om du eller någon i ditt gäng inte gillar asiatiskt är det inget problem att gå hit ändå.

UTELIV

DSC02079

Cheeky Monkeys

-Inte min cup of tea riktigt, men kul om man är ett gäng som går dit för att dansa loss då de har stora bord man kan stå och dansa på haha! Lite Rhodoskänsla över det hela.

Woody’s

-Mer en bar än en klubb som Cheeky Monkeys, men dansa kan man även här. Ligger precis bredvid Woolworth’s. Här träffar du även locals vilket man inte gör på CM!

Beach Hotel

-Ingen dans här, men goda drinkar, fin utsikt över havet och skönt häng. Testa Sunday sesh om du är i Byron en söndag!

STRAND

DSC02074

Main Beach

-Den går inte att missa. Bara gå main road ner så kommer du fram till main beach. Lägg dig till höger om parkeringen om du vill bada med badvakter som håller koll men mycket mer folk, och lägg dig till vänster om du inte vill trängas men bada på egen risk. Kom hit på kvällen för supermysig livemusik till solnedgången!

Tallows Beach

-Ligger på andra sidan udden. Väldigt fin strand som kan vara trevligt ombyte om man varit på main beach ett par dagar. Du kan se den om du gör Lighthouse walken!

AKTIVITETER

DSC02017

Lighthouse walk

-Ett måste om du är i Byron. Sätt på dig gåskorna och kolla när solen går upp, och gå 1-1,5h innan solen går upp då det är en bit att gå. Ack så värt dock. Detta är även Australiens mest östliga punkt. Om du inte är en morgonmänniska så ska solnedgången vara helt okej den med.

Nimbin

-Vad du än gör köp inte en utflykt där du sover över här. Ett par timmar räcker GOTT och väl. Detta är bokstavligt talat en liten stad som består av en gata som är 100m lång där de helt enkelt säljer gräs. Intressant att se vad en sådan fristad gör med folk och omgivningen.

SHOPPING

DSC02141

-Skulle inte kalla Byron Bay för något shopping-mecka. Man kan dock hitta en del vanliga butiker så som Cotton On och Billabong. Om du går bakom huvudgatan kan man hitta massor med små lokala guldkorn. De flesta väldigt dyra boutiquer men även en del vanliga. Vår personliga favorit var Miss Brown som sålde både Levi’s shorts och kjolar för $50 styck. Även andra märken såklart. Väl värt att kolla in!

 

Så där. Det var min lilla Byron Bay guide. Det krävs inte en så stor guide då Byron Bay är väldigt litet men väl värt att stanna i ett par dagar om man ändå har vägarna förbi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *