FRASER ISLAND DAY 2: PART 2

Läs om dag 1 på Fraser Island HÄR

Läs om dag 2 del 1 HÄR

DSC02523

DSC02511

DSC02506

DSC02517

DSC02519

DSC02521

DSC02522

Efter att vi äntligen ätit lunch, som ännu en dag bestod av trogna pasta med tomatsås och morotsstavar med hommus, så var det dags för nästa stopp. Maheno Shipwreck. Ligger som ni kan se verkligen mitt på stranden. Hur det kom dit är ganska konstigt, då någon tydligen bokstavligt talat bara lämnade det där efter att första världskriget tog slut har jag för mig.

DSC02526

DSC02524

DSC02535

DSC02529

DSC02532

DSC02527

Efter att vi varit lite kulturella och tagit del av lite historia, så var det dags för lite bad. Nästa stopp var Eli Creek, eller Lazy Creek som det också kallas. En sötvattensström som man kan flyta med i och ut tillbaka till stranden. Man gick bara till början av strömmen på den långa brygganläggningen som ni kan se på bilderna, hoppade i, och sen flöt man med! Här spenderade vi ganska många timmar. Så skönt verkligen. Vissa hade med sig flytredskap för att åka på nerför strömmen. Vi hade inte det men det är ett tips att ta med sig om man ska dit!

DSC02503

DSC02516

DSC02538

DSC02540

DSC02541

Sista stoppet för dagen var denna sjö. Lake Wabby, närmare bestämt. Denna sjö fick man gå i skogen i ungefär 45 minuter för att komma till och 45 minuter tillbaka. OTROLIGT vackert. När man kom ut ur skogen som vi gått genom, såg det ut som om vi hamnat i en öken. Några hundra meter åt vänster bakom sanddynen låg denna sötvattenssjö och fantastisk grön skog. I sjön fanns det sådana där små fiskar som kan äta på ens hud. Om man var stilla nog kom det större fiskar som skulle äta de små fiskarna. LÄSKIGT! Så otroligt blown away över Australiens natur. På vår resa uppför östkusten har vi varit i 6 stycken klimatzoner. Vi har verkligen sett allt från öken till regnskog i detta land och det skiftar så snabbt också. Du är bokstavligt talat på en tropisk strand med klarblått vatten ena sekunden, och andra är du i en öken. Älskar älskar detta land så mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *