5 FRÅGOR 5 SVAR

”Men gud vilken blogg!! Hittade precis hit och så mycket härlig inspiration du har! Tar studenten nu till sommaren och funderar också på att dra till Australien sen, såg att du redan haft frågestund men prövar ändå: Åkte du till Australien med vänner? Hur svårt är det att hitta folk att umgås med på plats? Kommer kanske resa själv ner och är orolig att det kommer kännas ensamt.. Tack på förhand!”

Jag åkte hit med en tjej som heter Ellen som jag träffade genom Svenskar i Australien gruppen på Facebook. Vi såg att vi hade gemensamma vänner, bodde nära varandra och ville åka samtidigt. Så det gjorde vi! Vi kände inte varandra alls dock, så på ett sätt åkte jag själv. Det är absolut inte svårt att hitta folk att umgås med på plats. När jag och Ellen kom fram skrev vi i SIA gruppen igen och frågade om någon ville ses. De två tjejer vi träffade då slutade med att vi umgicks otroligt mycket och vi reste hela östkusten tillsammans! Det är jättemånga som åker själva, så alla behöver varandra liksom. Dessutom brukar folket som väljer att resa till Australien vara väldigt utåtriktade och otroligt lättsamma. Att hitta vänner är ditt minsta problem <3 Lycka till och grattis till den kommande studenten, bara skriv om det är något mer. Tack så jättemycket för de fina orden också!

”Vad gör dina vänner nu när du är au pair? Är de kvar i Australien?”

Om du menar Ellinor och Daniella så åkte dem till Nya Zeeland i en månad när jag blev au pair. Hoppas på att se dem snart igen dock!!

”Hur håller du motivationen uppe till att vara vegetarian? Är det inte svårt när du är med kompisar, bortbjuden osv?”

Folk brukar vara vegetarianer/veganer till anledning av en eller flera av dessa: hälsa, etik och/eller miljö. För mig var det en hälsosak till att börja med, men har nu övergått mer till etik/moral och miljö som anledning. Tex så har jag läst på så pass mycket om djurindustrin och hur hemsk den faktiskt är, att jag kan bara inte förmå mig att bidra till den och äta liket av ev levande varelse som inte ville dö. Jag kan bara inte. Det är mycket lättare att vara veggo än man tror. Innan man är veggo så märker man inte hur många vegetariska rätter det finns på nästan alla restauranger, hur mycket vegetariskt det finns i frysdiskarna i mataffären osv. Har varit veggo i snart ett år nu, och jag har aldrig varit bortbjuden någonstans och hamnat i en knepig situation pga att jag varit vegetarian.

”Är din snapchat story öppen för alla eller bara dina vänner? Kan vem som se den”

Min story är öppen för alla! Bara att lägga till ‘sannagoranssonx’

”Kan du snälla lägga upp lite recept och visa mer var du äter. kommer ihåg att du gjorde det innan och skrev recept till, kan du inte börja göra det igen?”

Jo absolut det har jag inte tänkt på att jag slutat med haha! Ska definitivt göra mer av den sortens inlägg! Hade det varit kul med video, typ ‘What I eat in a day’ kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *