DAGENS FRÅGA: VISUM TILL AUSTRALIEN AU PAIR

Vad för visum har du när du jobbar som au pair i Australien?

Det här med visum till Australien kan vara lite av en djungel, men jag ska försöka hålla det simpelt. Jag är i Australien på ett Work and Holiday visa (Subclass 417). Det låter dig resa och jobba i Australien i upp till ett år från och med det datumet du kommer in landet. Enda stället man får ett sånt från är här. Kostar kunt 2,500kr. Man kan bara få ett sånt visum en gång i sitt liv, men man kan dock få ett andra års Work and Holiday visum om man gör 3 månaders regional work, eller sk att ‘farma’. Dock, om man inte planerar att stanna så länge och du tänkt jobba som Au Pair, så kan man komma hit på ett vanligt turistvisum, sk E-visitor (Subclass 651). Det låter dig stanna i Australien i upp till tre månader och det är gratis att ansöka. Anledningen till att du får jobba som Au Pair på ett turistvisum också är för att pengarna du får räknas som ‘fickpengar’, dvs inte tillräckligt mycket pengar för att det ska räknas som att du jobbar på riktigt. Du hittar E-visitor visumet här.

Såklart finns det andra visum också, så som student visum, längre turistvisum osv. De har jag dock inte lika bra koll på. Om ni har några fler frågor om visum är det bara att ställa dem i kommentarerna!

3 comments on “DAGENS FRÅGA: VISUM TILL AUSTRALIEN AU PAIR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *