3 MUST WATCH VEGO DOKUMENTÄRER + ANDRA TIPS

1. COWSPIRACY

Älskar denna dokumentär. Den visar hur konstigt det är att ingen pratar om hur stor skada fabrikslantbruk och produktionen av kött och mejeri har på miljön och våra kroppar. Dessutom ser man sambandet mellan hur konstigt det är att ingen pratar om fabrikslantbruk, inte ens miljöorganisationer så som greenpeace osv, när det är överlägset det absolut största miljöboven i hela världen. Verkligen sevärd. Finns på Netflix.

2. FORKS OVER KNIVES

Denna är nog en av mina favoriter. De visar gång på gång hur vi redan har botemedel för cancer framför oss, men människor fortsätter hellre få cancer än att ändra deras matvanor. Denna visar bokstavligt talat hur massor med personer botar sin cancer, stoppar sina hjärtattacker osv bara genom att äta veganskt. Dock nämner de inte ordet ‘veganskt’ en enda gång i filmen, utan säger istället ‘whole plant based foods’ vilket är sjukt smart då folk är så himla rädda för ordet veganskt. Denna finns också på Netflix!

3. BEST SPEECH YOU WILL EVER HEAR BY GARY YOUROFSKY

Har vetat om denna film väldigt länge men har inte kommit till skott med att titta på den förrän i förra veckan. Gary är otroligt träffsäker och en sann talare som inte lindar in sina åsikter och fakta. Han säger det på ett väldigt straight forward sätt som gör att man inte har några som helst argument emot vad han säger. Lyssna!

Detta är bara tre stycken som är väl värda att titta på. Två stycken som är lite mer, vad ska man säga, visuella, när det kommer till hur det faktiskt går till när man slaktar djur, vad de direkt konsekvenserna av att handla kött osv är ‘Earthlings’ och ‘From Farm to Fridge’. De båda finns på YouTube. Jag tänker inte ljuga. Jag grät nästan konstant under hela tiden jag såg dessa två, men jag tvingade mig själv. Om jag inte ens kan titta på när någon annan torterar och slaktar ett djur, varför skulle jag då betala någon för att göra det åt mig genom att handla kött osv i matbutiken? En annan mycket sevärd video är ‘Beyond Carnism’ av Melanie Joy som är ett TED talk. Otroligt bra framlagt och visar på hur ologiskt det är rent mänskligt att äta animaliskt.

Nu ska jag gå och äta veganska enchiladas och kanske kolla på någon av dessa, ha en fin Söndag vänner!

2 comments on “3 MUST WATCH VEGO DOKUMENTÄRER + ANDRA TIPS

  • om en läkare skulle säga till någon med cancer: ”vi behöver ingen cellgiftsbehandling eller strålning, gå hem och ät en gurka för vegansk mat botar cancer” så skulle han blir av med sin legitimation illa kvickt så förstår inte hur du kan påstå något sådant? äckligt och respektlöst för oss som förlorat familj till cancer.

    Reply
    • Gud jag ber verkligen om ursäkt om du eller någon annan tog illa upp, jag menade såklart inte uteslutande. Dvs inte att ALL cancer kan botas genom en whole foods plant based diet. Ser nu att det inte framgår alls. Jag har själv förlorat familj till cancer, men det är också därför jag förespråkar detta så mycket för jag har sett vad det kan göra och det är helt fantastiskt, så jag vill så gärna dela med mig av denna nya värld som är så fantastisk och bokstavligt talat kan rädda folks liv. Ungefär 30% av sjukdomar vi får är genetiska, medan ca 70% beror på maten vi stoppar i oss. Ännu en gång, menade inte alls något illa! <3

      Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *