SAKER SOM ÄR KONSTIGA I SVERIGE

Nu när man varit hemifrån ett bra tag så började jag tänka lite på hur man beter sig i Sverige jämförelsevis med Australien (och andra delar av världen för den delen). Alla länder har ju lite egen social kultur så att säga. Vad som är rätt och fel att säga och göra. Här här några saker som jag tänkt på att det är ganska konstigt att vi gör och säger i Sverige!

– Att det är pinsamt att ta sista biten av något. Vare sig det är sista kakan, sista chokladbiten i julasken eller sista slatten dricka. Ja då är det grymt pinsamt för man verkar ju vara en självisk person som roffar åt sig allt.

– Att gå före i kö i Sverige är ju ett biiiig no no. Även om nån har anledning till att göra det. Tex så har jag sett Svenskar blir sura över om nån skyndar sig förbi kön i kontrollen på flygplatsen även om deras flyg går om 2h och personen som har bråttom förklarar att dennes flyg går om 10 min hahaha.

– I Sverige är det sjukt konstigt att ha på sig skorna inomhus. Vart vi än går så ska vi alltid ta av oss skorna haha! Resten av världen har på sig skor inomhus, varför är vi så envisa med att ta av våra skor!?

– I Sverige lär man sig att det är fult att fråga någon vad de röstar på, vilket är otroligt fånigt enligt mig. Om någon frågar och du inte vill svara, säg bara att du inte vet eller något. Bli inte arg?!

– Att inte komma i tid i Sverige är ju bortom allt. Oacceptabelt liksom. Jag älskar detta då jag alltid är i tid till allt och får bryt på folk som a l l t i d är sena. Här i Aus är de lite mer chill med det tex.

– Här i Australien kallar folk som inte känner varandra love, darling, mate, buddy, bloke osv. Vart man än går och köper något så säger kassören alltid något i stil med ‘Anything else for you today my love?’ eller ‘Have a nice day darling’. Så himla trevligt. Om man gjorde det i Sverige hade det blivit kalabalik…

– Den sista och mest klassiska. Att sätta sig jämte någon om det finns lediga ensamplatser på tåget eller bussen. Herregud. I Sverige kan man lika gärna skriva på sin egen dödsdom om man gör det. För om man gör det är man ju psykopat. Här i Australien är det inte allllls konstigt att starta en konversation med en främling genom att sätta sig vid någon på bussen osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *