DAGENS FRÅGA: ANVÄNDA SVENSKA PENGAR I AUSTRALIEN

”Hejsan! Jag tänkte åka till australien i höst på work and holiday i ett halvår och har med mig mitt svenska kort med alla mina pengar på. Hur gör jag bäst för att få dem till australienska, eller är det bäst att använda sitt svenska? Hur har du gjort?”

Vad kul för dig att du ska hit! Jag tänkte själv mycket på just detta innan jag åkte till Australien och det är en väldigt bra fråga. Jag tror dock jag hittat det mest effektiva sättet. Jag skaffade mig ett ICA-Banken kort. De tar ingen avgift för att ta ut pengar i utlandet (dock kan banken i utlandet ta en avgift för att du använder ett utländsk kort, men ICA tar inga avgifter själva som sagt), och det är gratis för oss under 21. Du hittar sidan där man skaffar det här. Med Bank-ID och min andra svenska banks app har jag efter hand fört över pengar till mitt Ica-konto. Sedan har jag tagit ut pengar här i Australien med Ica-kortet. De ATM’s som inte tar någon avgift för Ica-kortet är Commonwealth och Bankwest. Ibland St. George också. Det låter komplicerat, men om man tänker efter så är det inte speciellt krångligt. Smart att ha ett konto som man för över från efter hand så att alla ens pengar inte är på ens Ica-kort ifall det skulle bli stulet osv. Brukar dock inte ta ut pengar speciellt ofta då man nästan alltid kan betala direkt med sitt Ica-kort och inte behöver kontanter. Lite långt svar men hoppas det gav svar på din fråga!

One comment on “DAGENS FRÅGA: ANVÄNDA SVENSKA PENGAR I AUSTRALIEN

  • Hej!

    Jag kommer snart resa till Melbourne för en utbytestermin och har lite frågor. Jag vill inte bo på skolan då jag vill ”se mer av Mel” så har du tips på bra hostel man kan bo på i början medan man letar boende? Och hur gör du med skönhetsvård och liknande? Rädd att jag köper på mig massa hemma i Sverige och så läcker allt ut på resan ner, der vore ju allt för tragiskt…

    Kram, kram! 🙂
    Sofia

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *