SVAR PÅ FRÅGOR SOM AU PAIR I AUSTRALIEN

Screen Shot 2016-07-14 at 20.12.25

 

Hej fina!! Såklart jag svarar på dina frågor!

Jag åkte inte med någon organisation, och från hur enkelt det var för mig att hitta en superfamilj genom Facebook så känns det som att det nästan är bortslösade pengar om nån annan ska söka visum osv till dig som egentligen är så himla lätt (pratar om visum som au pair i australien i detta inlägg).Jag hittade min familj på Facebook genom en grupp som heter ”Au Pair Australia” där jag lade ut en ‘annons’ om mig själv. Sedan kontaktade mamman mig och gav mig mer info om vart de bodde, vad de förväntade sig av mig osv. Sedan pratade vi ca en timme på facetime, och sen var det klart! Man kan även använda sig av sidor så som aupairworld.com.au osv! Nu vet jag inte riktigt om du menar hur mycket själva resan kostade eller hur mycket pengar jag hade med mig, men flygbiljetten kostade ca 6,000kr och jag hade med mig ca 30,000 in i landet. Border controls kan kräva bevis på att du har med dig mer än AUD$5,000 när du kommer in landet, men det är otroligt sällan de kollar.

Jag trivs så otroligt bra i Australien, det är verkligen mitt andra hem nu. Skillnader mellan Australien och Sverige skulle jag nog säga är att folk är mycket mer utåtriktade här och mer hjälpsamma (om man inte frågar om hjälp från nån kostymnisse mitt i centrala Sydney, då får man inte så mycket hjälp haha!). Att bo här i Australien är dock otroligt dyrt, ca 4-5,000kr i månaden för att hyra ett rum man delar med en eller flera. Det finns dock fler rum att hyra så det är ganska lätt att hitta om man inte är så kräsen.

Mina dagar ser ut ungefär såhär:

07:00 – 10:00  Vaknar och går ner och gör frukost till barnen. Lägger fram deras uniformer så att de kan klä på sig när de vaknar. Packar ner lunchlådorna jag gjort kvällen innan i deras väskor. Bäddar barnens sängar. Städar undan i lekrummet. Städar rent köket och eventuellt damsugar/viker lite tvätt. Packar in alla saker i bilen. Ibland följer jag med och släpper av dem på skolan, ibland inte.

10:00 – 15:00  Är ledig mitt på dagen när barnen är i skolan och gör vad jag vill. Cykla till stranden, bada i poolen, slöa på datorn osv.

15:00 – 19:30  Förbereder mat så barnen kan äta direkt när de kommer hem. Diskar ur matlådorna. Hjälper till med läxorna. Leker eventuellt lite med dem/kollar på TV med dem. Förbereder nya matlådor. Sätter ibland igång ett bad som barnen kan bada i. Hjälper till att få barnen till sängs.

Sen är jag ledig resten av kvällen och även hela helgerna! Såklart varierar tiderna men för det mesta ser det ut såhär. Jobbar ungefär 7-8h om dagen så ja jag jobbar nästan alltid 40h eller mer.

Vilken stad man ska söka till beror helt på vad du är ute efter för upplevelse. Jag sökte till Melbourne för att jag redan bott i Sydney i tre månader, precis backpackat östkusten och på så sätt bara varit i massa småstäder i ett par månader, och jag inte sett Melbourne. Det kan vara svårare att få jobb inne i de stora populära städerna som Sydney, Melbourne och Brisbane just för att så många vill jobba som au pair där. Jag tycker absolut att man ska överväga att inte bo mitt inne i en storstad utan uppleva det ‘riktiga’ Australien. Jag får lite av båda världar då jag bor i en förort till Melbourne ungefär 45 minuter med bil från stan. Men kort och gott, om du vill ha riktigt storstadsliv men ändå stränder sök dig till Sydney. Om du vill ha ett mysigare storstadsliv med mer karaktär, snällare människor och bättre caféen, så sök dig till Melbourne. Om du vill ha absolut solsäkert och varmt och inte bryr dig om stränder, sök dig till Brisbane. Andra ställen jag kan rekommendera som jag sett en hel del au pairer söka sig till är Gold Coast, Sunshine Coast och Byron Bay. Även Perth ska vara mysigt har jag hört! Massa lycka till!

DSC02523

3 comments on “SVAR PÅ FRÅGOR SOM AU PAIR I AUSTRALIEN

 • Hej!
  Jag är ganska säker på att jag ska till Australien som au pair nästa år men det kostar ju för jäkla mycket… Eftersom du inte åkte med en organisation, utan med en annons från facebook, undrar jag vilken grupp det var på facebook? Hur säkert är det? Jag menar, allt kan hända. Hur gjorde ni med försäkring och sådär? 🙂

  Reply
  • Angående gruppen menar jag att det finns flera grupper som heter samma och vill gärna hitta en seriös! Om du har länk till gruppen eller något hade det varit kanon! 🙂

   Reply
  • Hej! Om du bara ska au paira så kommer du inte gå back speciellt mycket, det enda du kommer betala för är ju din flygbiljett, försäkring, nöjen och möjligtvis en del mat. Boende osv kommer du ju ha fixat. Jag lade ut min annons i facebookgruppen ‘Au Pair Australia’ (https://www.facebook.com/groups/286201317730/). Min värdmamma har använt den gruppen flera gånger innan hon hittade mig och har aldrig sagt något illa om den. Du kan även lägga upp en annons på dig själv på https://www.aupairworld.com/en. Jag skulle dock rekommendera att FaceTimea eller Skypea med din familj innan du börjar så att man får en uppfattning om dem. Med försäkring så gjorde vi bara en förlängd hemförsäkring, kolla med det företag ni har hemförsäkring hos 🙂 Jätte enkelt, bara ring dem! Lycka till och tveka inte att fråga igen om det är något!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *