ATT GÖRA DET PERFEKTA BESLUTET

DSC04296

Solnedgång utanför mitt hus här om dagen i mitt fina Patterson Lakes

Som vanligt som när något går mot sitt slut så måste man välja en ny väg att börja följa. Det är just det valet jag står inför nu när min tid som Au Pair här i Melbourne tar slut. Borde jag åka hem? Vad har jag missat hemma? Hur mycket har jag missat hemma? Har jag missat någonting alls ens? Vill jag till en ny stad här i Australien? Varför inte utnyttja hela mitt visum om man ändå bara gör en sån här resa en gång? Hur länge stannar jag i Sverige om jag kommer hem? Tankarna är så många. Det är så svårt när man alltid haft en väg man ska gå i livet och vetat att det är det bästa. Det är så tryggt att gå i skolan för man vet att just nu i livet så borde inte jag vara någon annan stans än just här. Det finns bara en väg liksom. Det var lite samma för mig med Australien. Det fanns inget annat för mig än att åka till Australien. Jag kände så starkt att just nu för mig så finns det inget bättre jag kan göra än att åka till Australien. Jag var tvungen att åka liksom. Min själ nästan skrek det haha. Men nu helt plötsligt så vet jag inte alls vad jag vill. För första gången känns det som att någon bokstavligt lagt världen i mina händer och bett mig att välja. HUR ska jag kunna välja när det finns tusentals saker jag vill göra, tusentals platser jag vill se och tusentals människor att träffa? Hur ska jag någonsin kunna välja just den vägen som tar mig till det bästa? Finns det ens något sånt som ett perfekt beslut som garanterat ger mig det bästa resultatet? Ju mer jag tänkt på det desto mer tror jag inte att det finns en sån sak som det perfekta beslutet eller den perfekta vägen att ta. Jag tror att jag måste släppa taget lite om mitt kontrollbehov och det faktum att jag är perfektionist. Ingen människa skulle kunna klara av att ha 100% kontroll över allt som händer i ens liv. Gud man skulle ju bli galen. Så varför försöker jag ens? Man måste bara göra ett val, och vad resultatet av det valet blir, ja det bestämmer man själv. Det blir vad man gör det till liksom.

Hoppas inte det var alltför luddigt, men var bara tvungen att skriva av mig och jag hoppas att det kan hjälpa någon annan som också känner att de står inför ett eller flera val just nu. Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *