VEGO MED SANNA #3

DSC04996

DSC04995

DSC04997

Välkomna till ännu en vecka av vego med Sanna, wehoo! Veckans rätt går ut till alla er som antingen/och/eller är 1. lata (för detta tar bokstavligt talat 10 min att göra) och 2. ni som tror att äta vego tar mycket tid och är dyrt (att vego är dyrt är typ årtiondets största lögn, vill gärna se den dagen tofu kostar 199kr kilot liksom). Det är inte världens vackraste maträtt, men oj så god och oj så snabb och oj så billig. Man kan nog göra den insta-worthy om man vill, men som ni ser på röran på bilderna så var jag lite stressad när jag slängde ihop detta, därav utseendet. Dock exakt lika gott ju!


 

Ingredienser

1 stor handfull cashewnötter

1 vitlöksklyfta

1/2 lök

1 dl svarta bönor

1/2 avokado

1/2 tomat

1 stor handfull valfri sallad

3 stora msk pesto

10 oliver

1 liten handfull färska sockerärtor

2 portioner pasta (jag använde fettuccine)

1 msk olivolja


Hur

– Hacka upp alla grönsaker i relativt små bitar och lägg till sidan

– Börja koka pastan

– Hacka vitlöksklyftan och fräs i olivolja i stekpanna på medel tills den får brun färg, lägg i cashewnötterna. Stek tills nötterna har fått en fin gyllenbrun färg.

– Lägg i salladen och den färdigkokta pastan i en stor skål, och toppa sedan med allt du hackat och med de vitlöksstekta cashewnötterna. Klicka på peston och voilá, världens enklaste och mest mättande och goda måltid!


Detta lagade jag dagen innan jag skulle handla, dvs så bara plockade jag ihop vad jag råkade ha hemma och använde som topping. Man kan bokstavligt toppa med vad man vill, tex kunde man haft kikärtor, stekt paprika, champinjoner osv. Var inte heller rädda för kolhydraterna, de är verkligen inte dem som är din fiende. Fett gör en fet, inte kolhydrater. Väldigt logiskt. Om jag äter pasta så äter jag lätt minst 2 standardportioner pasta. Ha en fin dag alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *