BLIR J*VLIGT ARG

Om ni inte gillar att läsa rants, så kan ni bortse från detta inlägg. Lovar att detta är ett ytterst sällsynt tillfälle, men jag måste bara skriva av mig för idag rann bägaren över.

Jag tänker bara jump right into the story av varför jag är så arg. I förra veckan var det någon som gjorde en fake-profil av mig på Facebook. Jag har inte tagit upp det på några sociala medier förutom på Facebook där jag bad folk att anmäla denna personen, annars inget då jag inte ville ge personen ”the satisfaction” av att på något sätt vara relevant och ta upp min tid om ni förstår vad jag menar. Det var som sagt i förra veckan som jag varit ute med en gäng kompisar på kvällen, och när jag kom hem kollar jag på mobilen och ser att jag har en massa meddelanden på både Twitter och Facebook, även från folk jag inte brukar prata med. Alla dessa människor har då fått vänförfrågningar och meddelanden från denna människa som både tagit mina bilder och mitt namn. Jag trodde inte jag skulle tycka det var så obehagligt som jag gjorde, men för mig var det så ofattbart att en människa verkligen tagit sig tiden, laddat ner mina bilder, skapat en profil, lagt till alla mina vänner och även skickat meddelanden till dem. Vad jag absolut inte kan förstå är vad denna människa vill få ut av att ta någons identitet och låtsas vara någon annan? Vad är målet liksom? Nu var just denna incident över rätt fort då många av mina vänner anmälde kontot och på så sätt fick det borttaget inom timmen, men ändå. Det får en att undra hur många andra som använder ens bilder och/eller namn på diverse sociala medier? Usch tanken skrämmer mig. Det är inte första gången detta händer heller, detta har hänt mig både på instagram och kik också. Bara för att man är en relativt offentlig person online, betyder inte det att folk kan göra vad som helst och bete sig hur som helst mot denna person.

Skakade av mig detta rätt snabbt, det blev ingen big deal iom att kontot blev borttaget så snabbt, men idag när jag vaknade så rann bägaren över. Jag vaknar till att jag har fått en vänförfrågan från min vän Julia som jag är här i Brisbane med. Fast det var ju inte från den riktiga Julia såklart. Jag blir rent ut sagt så j*vla arg när det går ut över mina vänner att jag har en blogg osv. Vi vet inte 100% om det var samma person, men Julia är inte alls lika offentlig online som jag, och hur personen betedde sig i chatten osv var väldigt likt, så det känns ganska logiskt att det antagligen är samma person.

Detta gäller inte 99,9% av er som läser, men till er som någonsin stulit någons identitet på nätet eller funderat på att göra det, snälla snälla snälla se över ert eget liv, för om ni är villiga att gå så långt som att försöka ta någon annans är det något som inte står helt rätt till. End of rant haha.

 

Taggar
Diskutera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *