ÅRSERESUMÉ 2016 DEL 1

År 2016 har verkligen varit det bästa året i mitt liv hittils. Det känns så dumt att säga det då det känns som att alla, iallafall på Facebook och Twitter, säger tvärtom haha. Jag vet inte riktigt hur 2017 ska kunna toppa 2016 då 90% av mitt år spenderades i Australien och Bali, men jag håller tummarna! Något av det roligaste med att ha blogg är att det är så himla lätt att kolla tillbaka på vad man gjort, och det är precis vad jag ska göra nu! Detta har varit mitt 2016:

DSC01540

Det nya året firades in i Sydney under Harbour Bridge med några av mina allra bästa vänner. Jag har aldrig sett så vackra och storslagna fyrverkerier, och detta är något jag garanterat kommer minnas för resten av mitt liv.

DSC01454

DSC01616

IMG_8011

När Januari började hade jag redan hunnit bo 2 månader i Australien. Rebecca och jag åt gelato på Bondi markets dagen innan hon åkte hem till Sverige efter att ha varit med oss i en dryg månad. Jag grät som en liten snorunge. Jag och Ellen började kolla på Game of Thrones för att bota sorgen. Vi hann med en sväng inom Blue Mountains där vi badade i vattenfall. Efter lite om och men så blev det även klart att Daniella och Ellinor skulle flytta in från stan i lägenheten jag bodde i på stranden i Bronte och därmed bli roomies. Jag jobbade även mitt sista pass i glassbutiken Mövenpick på Bondi Beach.

DSC01804

LanewayCollage3

DSC02063

DSC02128

Processed with VSCOcam with c1 preset

Processed with VSCOcam with kk2 preset

Första veckan i Februari påbörjades min, Daniellas och Ellinors storslagna resa från Sydney uppför östkusten mot Cairns efter att vi tagit farväl av vårt kära Sydney med bubbel på Operahuset. Två hela månader som skulle bli både bland det tuffaste och bästa jag gjort. I Februari hann vi avverka Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane och Noosa, varav i Brisbane vi firade min födelsedag den 23e.

img_4076

DSC02523 DSC02541 DSC02522

Processed with VSCOcam with c1 preset

Under Mars månad var jag ganska dålig på att uppdatera bloggen, men bara för att vi bytte hostel allt oftare som alla hade sämst wifi. Vi hann besöka Hervey Bay, Fraser Island, Agnes Waters, Seventeen Seventy (1770), Airlie Beach, Whitsunday Islands, Townsville, Magnetic Island, Mission Beach, Cairns, Port Douglas, Daintree och sist Cape Tribulation. Inte dåligt alltså. I Mission Beach hoppade vi skydive över stora barriärrevet. I 1770 paddlade vi kajak för att se delfiner, i Whitsundays åkte vi på en trimaranbåt i 3 dagar och snorklade i barriärrevet. I Cairns tog jag sista dagarna i Mars farväl av Daniella och Ellinor för att flyga till Melbourne. Mars kan nog ha varit den mest händelserika månaden på hela året.

DSC03287

DSC03240

DSC03294

I April så flög jag ner till Melbourne för att testa på att vara Au Pair ett par månader. Var inte störtförtjust i Melbourne denna månad, men det skulle komma att ändras. Kom även jättenära min värdmamma som jag fortfarande har kontakt med.

DSC03439

DSC03496

13112698_10205091361883722_1774653192_o

I Maj tog jag det bara lugnt. Nu hade jag blivit en del av min värdfamilj på riktigt liksom. Shoppade mycket och åkte mer och mer in till Melbourne City då jag äntligen började fatta tycke för staden, och ajg spelade även in min första vlogg. Man kände att det började bli höst i Australien också. Annars var Maj en ganska händelselös månad, men det hade jag inget emot då jag rehabade lite efter backpackingen.

DSC04010

DSC04011

DSC04007

DSC03993

DSC04002

I Juni var det höst på riktigt i Australien. Jobbade största delen av dagarna, ca 40h i veckan, så hade inte supermycket tid över. Bästa på hela Juni var helt klart när Daniella och Ellinor hälsade på i Melbourne efter att de varit i Nya Zeeland osv. Det var så så så roligt att se dem igen efter 2,5 månad isär!

 

Del 2 kommer imorgon!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *